Rahastoista lunastettiin viime vuonna 3,9 miljardia euroa

Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin vuoden 2018 aikana nettomääräisesti yhteensä 3,9 miljardia euroa. Lisäksi rahastopääoma pieneni haastavan markkinakehityksen seurauksena. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli vuoden lopussa 110,1 miljardia euroa. Finanssiala ry:n julkaisemaan Rahastoraporttiin otettiin vuoden vaihteessa mukaan uusia rahastoja, mikä kasvatti pääomia 2,8 miljardilla eurolla.

Eniten lunastuksia tehtiin viime vuonna pitkän koron rahastoista, jotka menettivät yhteensä 2,4 miljardia euroa. Osakerahastoista lunastettiin nettomääräisesti 1,9 miljardia euroa ja lyhyen koron rahastoista 326 miljoonaa euroa. Yhdistelmärahastoihin ja vaihtoehtoisiin rahastoihin puolestaan sijoitettiin enemmän rahaa kuin niistä lunastettiin. Vuoden vaihteessa rahastopääoma kasvoi 2,8 miljardilla eurolla, kun ulkomailla myytäviä mutta Suomeen rekisteröityjä rahastoja tuli mukaan Rahastoraportille.