Rahastoista lunastettiin 1,4 miljardia euroa toukokuussa

Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin toukokuussa nettomääräisesti yhteensä 1,4 miljardia euroa. Lisäksi rahastopääoma pieneni osakemarkkinoiden markkinakehityksen vuoksi. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli kuun lopussa 114 miljardia euroa.

Eniten varoja lunastettiin osakerahastoista, yhteensä 2,2 miljardia euroa. Yhdistelmärahastoista lunastettiin 26 miljoonaa euroa. Osakerahastojen lunastuksista 1,4 miljardia oli kansainvälisiin rahastorakenteisiin liittyviä siirtoja (lunastuksia suomalaisista rahastoista ja merkintöjä ulkomaisiin rahastoihin). Merkintöjä tehtiin korkorahastoihin. Pitkän koron rahastoihin kertyi toukokuussa 350 ja lyhyen koron rahastoihin 416 miljoonaa euroa uusia pääomia. Vaihtoehtoisiin rahastoihin sijoitettiin 13 miljoonaa euroa.