Vi förenklar det komplicerade

Opartiska och skräddarsydda lösningar för institutionella investerare och aktörer inom finanssektorn

Suomen Sijoitustutkimus är Finlands ledande leverantör av oberoende placeringsverksamhetstjänster.

Lär känna oss

Vi är en pålitlig partner för institutionella investerare gällande övervakning, analysering och riskhantering av placeringsverksamhet. Vi fungerar även som Finlands officiella fonddatabas och betjänar en bred kundkrets, inklusive institutionella investerare, fondbolag, förmögenhetsförvaltare och andra aktörer inom finanssektorn.

170
Finska institutionella investerare
75 miljarder euro
rapporterbara placeringstillgångar
20
år av erfarenhet
45
fondbolagskunder

Vi erbjuder lösningar som hjälper våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Vi specialiserar oss på rapporteringstjänster för institutionella investerare och olika fondrapporteringstjänster. Vår verksamhet bygger på anpassningsbara tjänster som möter kundens behov, omfattande expertis inom avkastnings- och riskanalys samt moderna tekniska lösningar.

Vi sammankopplar institutionella investerare och fondbolag på ett unikt sätt.

Varför välja Sijoitustutkimus?

__wf_reserverad_ärva

Skräddarsydda rapporteringslösningar

Vi satsar på anpassningsbara och lättlästa rapporteringslösningar, så att våra kunder ska kunna följa och styra sin investeringsverksamhet utifrån de principerna som är viktiga för dem. Flexibla tekniska lösningar, samt modern in-house-systemutveckling, möjliggör ett smidigt sammarbete, där våra tjänster skäddarsys baserat på kundens behov.

Bekanta er med våra institutionella tjänster
__wf_reserverad_ärva

Oberoende och ledande analytikertjänster

Framgångsrikt samarbete kräver inte bara avancerade system, utan även dialog och informationsutbyte. Vi erbjuder våra kunder personliga analytikertjänster, där ett kunnigt analytikerteam står till kundens tjänst gällande uppföljningen av placeringsportföljen och framlyftande av viktiga frågor.

Lär känna vårt team
__wf_reserverad_ärva

Unik roll inom det institutionella investerarfältet

Vår långvariga och omfattande erfarenhet av sammarbete med finska institutionella investerare och förmögenhetsförvaltningssektorn, samt vår  roll som oberoende rapporteringspartner, har gett oss en unik expertis. Med vår breda erfarenhet har vi möjligheten att erbjuda våra kunder mångsidiga lösning.

Lär känna vårt företag

Aktuella nyheter

21.5.2024
Annukka Paloheimo Sijoitustutkimukseen

Sijoitustoiminnan asiantuntijapalvelujen tarjoaja Sijoitustutkimus käynnistää asiakkaidensa, median ja sijoitusmarkkinoiden käyttöön uuden lisäpalvelun tuottamaan analyysia, trenditilastoja sekä ennusteita kotimaisten instituutiosijoittajien toiminnasta ja ajantasaisista näkemyksistä.

Läs mer
10.5.2024
Investeringsfonder samlade in över 1 miljard euro i april — nya investeringar på miljarder under tredje månaden

I april investerades totalt 1059 miljoner euro nytt kapital i investeringsfonder registrerade i Finland. Fondens kapital minskade dock på grund av marknadsutvecklingen. Fondkapitalets totala värde uppgick till 158 miljarder euro i slutet av månaden

Läs mer
22.4.2024
Träffa oss på Evenco International Pan-Nordic Fund Forum i Helsingfors den 14:e-15:e maj och Citywire Pan-European Fund Forum i Montreux den 15:e-17:e maj

Byggande på tidigare händelser såsom Evenco International Pan-European och PA Europe Nordics under året, kommer Sijoitustutkimus att delta i två internationella fondforum i maj som samlar fondväljare och internationella fondförvaltare för att diskutera den aktuella investeringslandskapet.

Läs mer